LoyaltyProgram
Alpha Shop #alphacards.ro
Atunci cand AlphaBank a dorit sa le ofere clientilor un mecanism simplu si transparent de loializare privind utilizarea cardurilor AlphaBank de credit si de debit am implementat impreuna alphacards.ro.

Platforma online sustine programul de recompense Alpha Shop - program ce transforma cumparaturile cu cardul de debit sau de credit in puncte iar punctele pot fi rascumparate in cadouri. Alphacards.ro permite oricarui client detinator de card Alpha Bank inrolat in program sa identifice comerciantii parteneri, locatiile acestora din tara si sa vizualizeze ofertele programului Alpha Shop. Totul simplu si transparent.
Hyper personalizare
Alpha Shop
Intr-un program de loializare nu este suficient sa oferi cele mai bune beneficii, trebuie sa fii relevant. Nu este suficient sa pui pe masa ofertele disponibile, ci sa le scoti in evidenta pe cele care conteaza pentru fiecare persoana.
Astfel, in programul de loializare Alpha Bank am implementat mecanismul prin care fiecare client Alpha Bank detinator de card de credit sau de cumparaturi, in functie de punctele acumulate in program de loialite, primeste ofertele relevante bazate pe interese, locatia geografica, sex si o serie de alte criterii care fac comunicarea si mai personalizata si mai eficienta.

Pentru a face lucrurile cu adevarat relevante unul din criterii este acela ca niciun client nu primeste de doua ori aceeasi recomandare. Comunicarea asigura cea mai buna rata de conversii dintre comunicarile AlphaBank.
Hyper personalization
Mega Image - Card Connect
Cand Mega Image si-a lasat cardul de loializare Connect, promisiunea principala a fost aceea de a crea oferte personalizate pentru fiecare client in functie de obieiurile sale de cumparare.

Am facut impreuna cu echipa Mega Image ca promisiunea sa devina realitate punand in comunicarile personalizate discounturile care se potrivesc fiecarui client pe baza istoricului de achizitie.
Acum la Mega Image te poti bucura saptamanal de reduceri la produsele care te intereseaza.
Campaign
Intra pe teren cu Legrand
Sa energizezi o intreaga retea de distributie si parteneri B2B poate fi de fiecare data o provocare.
castigculegrand.ro este modalitatea de raspuns pentru aceasta provocare - o platforma care comunica si ajuta distribuitorii Legrand sa se bucure de beneficii exclusive de care acestia pot beneficia stimuland vanzarea produselor Legrand.

Este un loc exclusiv in care acestia pot vedea discounturile pentru fiecare grupa de produse, unde pot incarca facturile produselor achizitionate, unde pot vede punctele acumulate si avantajele de care beneficiaza.
castigculegrand.ro este cel mai de succes program de stimulare a partenerilor Legrand
Campaign
#miliardedepasi
Milioane de zambete si experiente, milioane de surprize si lectii invatate . E momentul sa le aratam tuturor marea noastra familie.

Atunci cand vinzi pantofi de care clientii se bucura de peste 20 de ani, reusesti sa creezi povesti care inspira intreaga comunitate. Campania a avut ca obiectiv crearea de engagemt in randul clientilor Otter la momentul sarbatoririi a 20 de ani de activitate si a implicat intreaga comunitate de blogeri si de clienti. In doar cateva saptamani a generat aproape 1000 de mesaje unice de la clientii care poarta pantofi cumparati online sau din magazinele Otter. Dincolo de actul concret de achizitie, membrii familiei Otter inteleg, recunosc si marturisesc fara ezitare motivele pentru care sunt aproape de brand: calitate, fidelitate, familiaritate.

Otter Distribution este astazi prezent in viata tuturor prin OTTER, TEZYO, SALAMANDER, ALDO si CLARKS, dar acum nu mai e vorba doar despre reduceri. Este despre comunitate, familie si bucuria de a impartasi cu cei apropiati. Pentru ca «Sharing is caring».
Campaign
SufletiX - Om bun pe OLX
Campania CSR - OLX avea ca punct de pornire cresterea gradului de constientizare si implicarea vizitatorilor OLX in sectiunea de caritate a site-ului.

Astfel, am identificat una dintre cele mai importante nevoi ale fiintelor umane, respectiv sa fie percepute ca fiind bune si altruiste. Avand in vedere acest lucru, am vrut sa cream un mediu in care toata lumea sa se poata identifica si sa gaseasca valori comune.

Asa am creat un personaj cu care ne putem identifica cu totii, Sufletix - Om bun pe OLX. Acest personaj are abilitati de super erou si le foloseste pentru a face lucruri bune pentru persoanele in nevoie. Personalitatea lui are multe in comun cu oamenii reali. Puterile lui Sufletix provin din vointa lui de a face lucruri bune prin donare.

In prima saptamana a campaniei s-a inregistrat o crestere cu 30% a donatiilor pe site, comparativ cu luna precedenta.
Reactii pe Facebook: “Ce Batman? Ce Superman? De Sufletix ai auzit? E un altfel de erou, cu o putere simpla: sa dea mai departe”
Campaign
Maratonul - Black Friday
Black Friday este, in sine, o cursa pentru reduceri. Este cel mai asteptat moment al anului, cand multi isi achizitioneaza produsele de care au nevoie.

Pentru ca exista stocuri limitate si cererea este mai mare decat oferta, s-a creat senzatia de goana dupa reduceri, cine este primul care prinde produsul pe care il doreste. De aici am creat ideea de “Maratonul Black Friday”. Dincolo de faptul ca aceasta cursa dupa reduceri seamana cu una sportiva, ideea de maraton se potriveste cu produsele comercializate de Otter: incaltaminte. Pentru succesul in maraton, dincolo de determinare si antrenament, ai nevoie de o pereche buna de incaltari.

Maratonului a fost impartit in trei curse de reduceri:
- Cursa Sportiva
- Cursa Elegantei
- Cursa Smart-Casual

Campania a avut componente de comunicare online si offline, activari cu bloggeri si in magazine, iar rezultatele sunt sugestive: peste 100% cresteri in vanzari fata de anul anterior.
Customer Engagement
Noriel Voice
Scopul principal al comunicarii a fost de a crea engagement in ajunul Pastelui.

Totul in dorinta de a crea un nou set de jucarii Noriel, personalizandu-le cu voci ale copiilor adevarati - voci ale copiilor ai caror parinti si-au dat acordul pentru comunicarile Noriel.

Cei care doreau sa se implice in crearea acestei noi jucarii aveau trei zile sa inregistreze vocile copiilor lor online sau sa Incarce un clip audio. A fost creat un landing page special in acest scop. Fiecare jucarie din pagina de destinatie ar putea interactiona audibil cu vizitatorii pe mouse-over.

Aceasta a fost prima comunicare in care clientii Noriel au fost abordati ca o comunitate care se poate implica in construirea unei jucarii Noriel. Acestia au simtit ca pot contribui personal la construirea jucariilor, iar implicarea lor a fost recompensata cu jucarii, oferite ca un stimulent.

In final, au fost trimise peste 300 de inregistrari, iar tinta initiala a fost depasita cu ~ 100%.
Marketing Automation
Customer Journey Porsche Inter Auto
Optimizarea procesului aftersales prin redirectionarea proprietarilor de masini si a utilizatorilor catre magazinele de reparatii PIA.

Am creat o serie de mesaje automate trimise cumparatorilor de noi masini, mesajele fiind diferentiate în functie de ciclul de viata al vehiculelor achizitionat.

Mesajele vizau:
- Evaluarea procesului de achizitie (7 zile de la livrare). Scopul principal al mesajului era de a evalua experienta achizitionarii unui vehicul nou de la PIA si de a valorifica satisfactia pe care majoritatea proprietarilor de autoturisme o are, încercând în acelasi timp sa obtinem review-uri pe locatiile dealerilor din Google.
- Accesorii (un mesaj trimis la 14 zile de la livrare). Invocam personalizarea noului vehicul Accesoriile erau oferite în functie de tipul de vehicul pe care beneficiarii au achizitionat de la PIA.
- Inspectia tehnica a sezonului (un mesaj trimis la 160 de zile de la livrare). Scopul mesajului era acela de a spori gradul de constientizare a cumparatorilor privind schimbarile climatice de iarna / vara (schimbati anvelopele, testati sistemul de frânare etc.) si de a invita clientii sa se programeze pentru prima lor vizita in service.
- Prima inspectie anuala (un mesaj trimis la 340 de zile de la livrare). Invita cumparatorii sa se programeze la prima inspectie tehnica a vehiculului lor pentru a-si mentine valabilitatea garantiei.
- A doua inspectie anuala (un mesaj trimis la 700 de zile de la livrare). Mesajul le amintea clientilor despre cea de-a doua inspectie a vehiculului lor, asociata si perioadei de garantie.
- A treia inspectie anuala (un mesaj trimis la 1050 de zile de la livrare). Mesajul le amintea clientilor despre o inspectie obligatorie conform legii. Scopul era de a mentine vehiculul in parametrii legali.

Engagementul acestor mesaje a fost cu 101% mai mare decat media pe industrie
Database Growth
Altex DSLR Lovers
Campania a fost creata cu scopul de a creste baza de date intr-un mod relevant. Provocarea a fost timpul limitat pe care l-am avut la dispozitie – o singura zi. Pentru a ingreuna provocarea, ziua de colectare a fost duminica, zi nelucratoare, iar majoritatea consumatorilor erau predispusi sa plece in vacanta (datorita perioadei de concedii).

Obiectivul campaniei a fost sa colecteze leaduri folosind tehnici cantitative in prim plan, iar in plan secundar tehnici calitative. Pentru a ne atinge obiectivele propuse, am personalizat pagina de yahoo mail Romania cu aceasta campanie. Userii care intentionau sa intre duminica, 30 iunie 2013, pe contul de mail yahoo erau intampinati in pagina de campania Altex Nikon d5200.

Landing page-ul asociat si nisat pentru pasionatii de fotografie a reusit sa creasca numarul abonatilor intr-o zi de duminica cu 1125%.